• La Diatònica fa 10 anys, i ens hem proposat de fer un gran Festival d'aniversari unint manxes i acordions amb la màgia del circ. És per això que us convidem a celebrar el nostre aniversari els dies 19, 20 i 21 de juny de 2015 al Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera.

10 anys de la Diatònica

Deu anys, ja en fa deu de tot plegat... algú potser dirà que no és pas una llarga trajectòria, els padrins ens diuen cada dia que deu anys no són res! Però també ens diuen que qui dia passa any empeny, i en aquest cas, en deu anys hem fet moltes passes, a voltes empenyent, a voltes saltant, i a voltes de puntetes. Per mostra, un botó (diatònic): escoles d'estiu, trobades d'acordionistes a la Barceloneta, manifestacions, correbars, balls... en voleu més? Fires de Nadal, Simfotòniques, Nits de l'Escarabat, excursions diatòniques a l'Aneto...

Però anem a pams, que encara no hem dit el nom de la nostra protagonista: La Diatònica, és clar! Temps ençà la Vallesana, vam haver-nos de canviar el nom quan els nostres dominis van traspassar les fronteres del Vallès, per anar a descobrir els Països Catalans. I des d'aleshores no hem parat de portar l'acordió diatònic a llocs impensables fent gaudir de la festa a tothom qui en tingui ganes, sempre disposats a conèixer noves cares, encarar nous reptes i ballar al son del qui ens ho demani!

Així doncs, hem decidit que el nostres desè aniversari es mereix una festa d'aquelles que farà història, perquè ens ho mereixem, i perquè volem donar les gràcies a tothom que ha fet possible arribar fins on hem arribat. Ens proposem donar un quart de volta més a la proposta que havia presidit els nostres darrers aniversaris, La Nit de l'Escarabat (una picada d'ull a La notte della taranta, i que ve a ser una orquestra d'acordions acompanyada d'una banda al servei d'uns cantants convidats), tot engrescant la gent diatònica, però també convidant-hi un col·lectiu on l'acordió sempre ha acompanyat els seus membres al voltant del món. Podríem unir l'esperit de La Nit de l'Escarabat amb la màgia del circ? Cóm seria la màgia del circ amb una banda d'acordions?

Mica em mica, la proposta inicial ha anat prenent forma, força, i enmig de focs d'artifici, petards, espurnes i il·lusió, estem orgullosos de poder convidar a tothom a gaudir del nostre primer Festival de circ i acordió: un cap de setmana on la màgia del circ i l'acordió es fusionaran per crear un món de sons i emocions. I ho durem a terme en un entorn incomparable, al mig del Montseny: al Circ Cric, dins el marc del seu Festival de Primavera-Estiu!

El cap de setmana començarà el divendres 19 de juny, amb l'espectacle de música i circ de la Troba Kung-Fú i el Circ Cric. El Circ Cric ja fa anys que s'ha agermanat amb l'acordió diatònic de la mà de la Troba Kung-Fú, muntant un espectacle de circ i música que ha aconseguit convocar any rere any una colla de somiadors disposats a celebrar el solstici d'estiu al so de l'acordió del Joan Garriga i el prestidigitador Tortell Poltrona i la troupedel Circ Cric. Així doncs, aprofitant l'avinentesa, aquest any la Diatònica ens hi sumem aportant la nostra banda d'acordionistes, per sortir a la pista agafats de bracet i fer que la festa i la màgia estiguin assegurades!

El dissabte 20 de juny tindrà lloc l'eix central de la nostra festa, on hem programat espectacles de companyies de circ on l'acordió diatònic hi té una presència destacada. Al matí, la jove companyia Cuncurulla-Circ de Taula, que compta amb la diatònica Maria Camats en les seves files, ens presentarà Circant, un espectacle d'equilibris i poesia musical, i a la tarda continuarem amb en Pol Aumedes, que combinarà les arts plàstiques, el clown i la música en l'espectacle Traç-Melodia-Frase-Gest. Per amenitzar tot el combinat, tindrem un concert vermut amb el Conjunt Ictineu, que ens farà riure i plorar amb les seves havaneres, seguit d'un dinar popular i sobretaula musical, i finalment la mare dels ous del festival: Circ en Manxa, un cabaret amb diverses companyies de circ (Cia. Chiffleurs, Ricky el profesor de tenis, Marco, Pepinot, Cia. le Mouton Noir) i la Diatònica en banda, tot cuit a foc lent per tal que es combinin a la perfecció. Acabarem la festa amb un sopar popular i la proposta més gamberra de la jornada, el Diatòmic Atres Band: la confluència al centre de la pista d'una banda, ganes de festa i acordionistes que orbiten per tot el país a punt per fer sonar la manxa.

Finalment, el cap de setmana acabarà el diumenge 21 de juny amb la Diatònica acompanyant l'espectacle Bemoll Sostingut de la companyia del Circ Cric: un espectacle amb moments impossibles on el temps gairebé s'atura, i on la nostra banda d'acordions posaran música al combinat de circ i pallassos, tot esperant que la màgia i l'alegria del cap de setmana no s'esvaeixi i ens acompanyi durant tot l'estiu.

No ens queda res més que convidar tothom a participar a la nostra festa d'aniversari, fent un brindis pels que hi són, pels que hi eren i pels que hi seran: llarga vida al Diatònic!!!