• L'Escola Diatònica d'Estiu és el punt de trobada de finals de juliol on podem millorar en tots els aspectes relacionats amb la música.

    Inscripcions completes. Si us inscriviu ara passeu a la llista d'espera.

     

Portavella

Portavella

El Centre de Dinamització Rural Portavella neix amb la voluntat d’aportar espais, eines i recursos per donar a conèixer els valors de l’entorn on s’ubica i dinamitzar el seu territori.

Des de Sant Martí de Vinyoles (Les Llosses, Ripollès), la masia fortificada Portavella, datada del segle XI al XIV és des d’on es pretenen dur a terme les següents iniciatives:

  • Difondre el patrimoni natural, cultural, històric i arquitectònic de la zona.
  • Incentivar un model turístic que preservi el medi ambient i sigui respectuós amb el seu entorn.
  • Promoure activitats i trobades que contribueixin al coneixement del medi natural i al desenvolupament de les zones rurals.

Per tot el que hem dit, volem que Portavella sigui un lloc ple de vida, on tothom hi pugui trobar el seu lloc per a venir-hi a fer turisme rural, àpats i celebracions o per a realitzar-hi cursos, tallers i altres activitats.

A més de 1000 metres d’alçada, Portavella se situa a la vessant sud de la serra de Santa Margarida de Vinyoles, a cavall del Lluçanès i el Ripollès, en una zona de boscos singulars (pinedes, fagedes, rouredes...), fruit de la barreja de vegetació mediterrània i atlàntica. Des de l’era estant es poden contemplar increïbles paisatges, amb vistes a tota la Catalunya central, des de les Guilleries i el Collsacabra fins a Montserrat, passant per Sant Llorenç del Munt, Sant Miquel del Fai, els Munts...

Un dels puntals del projecte és la sostenibilitat energètica i mediambiental, per això a Portavella recollim l’aigua de pluja per a regar els horts i pel bestiar, utilitzem biomassa dels boscos dels voltants per a l’aigua calenta i la calefacció i ho complementem amb l’energia solar tèrmica.

A més, tenim animals: gallines, un gall i ànecs així com un parell de cabretes (l'Àneu i la Girola) a més del nostre gos, en Tió. Entre tots fem que grans i petits us ho passeu la mar de bé anant a recollir els ous, donant de menjar a les bèsties, ajudant-nos a dur el nostre hort... fent, al cap i a la fi, que l'experiència a Portavella sigui una immersió al món rural! Voleu conèixer-nos?

Benvinguts a casa!!

 https://www.escapadarural.cat/casa-rural/girona/casal-portavella.